Pijn verlichten én sneller herstellen, hoezo? 

De meesten onder jullie weten al lang dat ik iets heb met natuurlijke geneeskunde en dat ik alles in het werk stel via bijscholingen om ook de viervoeters onder ons zo gelukkig en gezond mogelijk te zien. En dat wil natuurlijk ook zeggen, zo pijnvrij mogelijk.

Als we zelf pijn hebben, stramheid ervaren of niet goed in ons vel zitten dan functioneren we niet zoals we eigenlijk zouden willen. Hoofdpijn houdt ons tegen om voluit te genieten maar ook onze spieren kunnen al eens tegenstribbelen. Bij onze potige maatjes is dit niet anders!

Leeftijd is een heel belangrijke factor om het algemeen welzijn te bepalen. Van slijtage blijft niemand gespaard. Enkele jaren terug zag ik bij mijn senior hond na lange wandelingen steeds meer tekenen van vermoeidheid en stramme spieren. Het deed mij pijn om haar te zien recht komen na een rustpauze.

 

En toen ontdekte ik de Scenar met haar wonderen!

Scenar zou het lichaam aanzetten tot actief zelfherstel en resulteren in een vermindering of verdwijning van zowel acute als chronische pijnen zoals onder andere artrose. 

Ik ging me hierin grondig verdiepen en bijscholen om dit te kunnen inzetten bij dieren. Mijn hond liet mij gewillig experimenteren.  Ze viel veelvuldig in slaap tijdens een behandeling en ik zag hoe haar beweeglijkheid toenam tijdens het opstaan en de stijfheid verdween.  

Alle soorten van gewrichtsslijtage hebben baat bij scenar. Intussen is mijn hond een hoogbejaarde dame en behandel ik haar regelmatig met de scenar. Het resultaat is opmerkelijk. Ze is duidelijk veel soepeler dan voordien.

 

Wist je dat Scenar therapie klachten behandelt waarvan andere therapieën niet hebben gewerkt? 

Een poging om de ingewikkelde materie zo eenvoudig mogelijk uit te leggen 😉.

Wanneer het SCENAR-apparaat op het pijnpunt wordt aangebracht, triggert het de hersenen om krachtige pijnverlichtende stoffen (endorfine), in de bloedbaan af te geven. Het apparaat zendt een signaal (bijna identiek aan het menselijke zenuwsignaal), die de genezing snel bevordert. Daarnaast meet het apparaat de reactie van de patiënt. Bij soortgelijke apparaten is het signaal steeds hetzelfde maar bij de scenar is elk signaal anders omdat het zich constant aanpast aan de reactie van de patiënt. Daarom blijft het lichaam reageren en helpt het ook chronische aandoeningen die al jarenlang aanwezig zijn.

Klinkt allemaal misschien wel een beetje technisch en ingewikkeld maar je hoeft geen Einstein te zijn om te weten dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam in werking wordt gesteld als je de scenar gebruikt. Het spreekt letterlijk de eigen taal van het lichaam. 

 

Lang verhaal kort 

Alle verwondingen en aandoeningen zijn behandelbaar met scenar en geven een veilige pijnverlichting. Geen wonder dat de meeste dieren beginnen te geeuwen of in slaap vallen tijdens een behandeling. Het helpt onze viervoeters bij elke vorm van pijn omdat het een helende werking schenkt en het lichaam zichzelf geneest. Herstel gaat tot 70% sneller bij verwondingen, blessures, na operaties en zo veel meer. 

Behandelmethodes kunnen zowel zelfstandig gebeuren of samengaan met andere therapieën. Volkomen veilig en zonder bijwerkingen!

Hoeveel sessies zijn er nodig?  

Een comfortabeler leven voor jouw viervoeter hoort bij de algemene gezondheid, naast een gepast voedingspatroon. 1 à 2 behandelingen per week zijn voldoende om al verbetering te zien. Voor chronische aandoeningen is een kuur van 6 tot 12 sessies nodig, gevolgd door enkele behandelingen om terugval te voorkomen.

 

Wil je weten of scenar jouw beste maatje kan helpen, vraag mij hier meer info.

 

 

Oplossingen aanreiken voor gedragsproblemen en ongewenst gedrag.
De taal en het gedrag van je dieren begrijpen en streven naar een diepe verbinding.
Ann Suvée – Gecertificeerd Dierengedragstherapeute

Copyright © 2018 - 2024 | Dierencoach Ann