Gedragsproblemen bij katten

Jij en je kat, dat zijn twee handen op een buik. Of moet ik 4 poten zeggen? Toch stelt je kat nu al een eind ongewenst gedrag. Dat kan gaan van krabben, plassen in huis, blazen als je haar wil aanraken. Hier wil je verandering in brengen. Je verlangt naar een ontspannen huissfeer waarin je kat en je gezin gelukkig zijn.

Ongewenst gedrag oplossen bij katten vraagt inzicht, geduld en expertise omdat elke kat ongewenst gedrag kan vertonen omwille van verschillende redenen. De grootste oorzaak van (gedrags)problemen zijn te vinden bij pijn of ziekte. Let daarom goed op plotse gedragswijzigingen bij je kat. Katten zijn meester in het verdoezelen en verstoppen van pijn. Hoewel jij als baasje dus denkt dat er niks aan de hand is, kan je kat wel degelijk heel veel pijn of ongemakken ervaren.

Laat dus eerst een bloed- en urineonderzoek uitvoeren door je dierenarts alvorens je een kattencoaching vraagt.

Blijkt uit de test bij de dierenarts dat je kat helemaal gezond is? Dan ga ik graag samen met jou kijken hoe we jouw kat(ten) kunnen helpen, om zowel ongewenst gedrag en/of gedragsproblemen definitief op te lossen.

Hoe ik jou kan helpen bij het probleemgedrag van je kat? 

Kattencoaching

Vertoont je kat ongewenst gedrag? 

Wil je dat je kat bepaalde dingen ‘afleert’ zoals op het aanrecht springen of ’s nachts miauwen? Of ben je bang iets verkeerd te doen tegenover je kat?

Voel jij je als baasje hierdoor onzeker of gefrustreerd?

Zoals ik hierboven reeds vermeldde, is het aan te raden om eerst een dierenarts te raadplegen en een urine- en bloedonderzoek te laten uitvoeren. Op die manier kunnen ziektes uitgesloten worden, wat een veelvoorkomende oorzaak voor probleemgedrag bij katten is.

Als blijkt uit het onderzoek dat je kat ziek is of pijn heeft, kunnen we op die manier intensieve kattencoaching vermijden. In dat geval is een medische behandeling noodzakelijk en is coaching niet nodig.

Herken je dit?

 

 • Onzindelijkheid, sproeien, krabben, agressie of chronische stress
 • Ik wil het gedrag, de motivaties en emoties van mijn kat begrijpen
 • Ik wil advies om mijn woning te optimaliseren zodat mijn kat zich gelukkig voelt
 • Ik zou graag leren hoe ik écht contact kan maken met mijn kat
 • Ik wens hulp bij (her)socialisatie
 • Ik wil goed voorbereid zijn over de opvoeding van kittens
 • Hyperactief gedrag, rusteloos gedrag of obsessief gedrag
 • Ik kan hulp gebruiken bij ingrijpende gebeurtenissen, zoals verhuis, komst van een baby, een nieuwe kat of hond
 • Ik wil aan de slag met trainingen, zoals komen wanneer het gevraagd wordt, transportmand, dierenarts, angst voor vuurwerk enz.

Hoe zou het voor je zijn om iemand naast je te hebben die je begeleidt naar een harmonieuze relatie met je kat?

Ik geef de verzorgers van katten heel wat inzicht en advies om gelukkige katten in huis te hebben. Het welzijn van de kat en hun behoeften staan hierbij centraal.  

Volgens een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan gaan we samen jouw kat(ten) ondersteunen zodat het ongewenst gedrag snel verdwijnt.

Bij kattencoaching gaan we stapsgewijs te werk. Geduld is hierbij enorm belangrijk en aangewezen, maar voer je alle stappen goed uit en doe je dit met zorg, aandacht en ruimte voor je dier, dan kunnen je kat en jij eindelijk terug helemaal ontspannen en samen nóg gelukkiger zijn.

Tijdens de coachingsessies krijg je van mij alles om dit te bereiken.

Wat krijg je?

 • 3 à 4 uur persoonlijke online coaching op maat van je gezinssituatie (zie veelgestelde vragen onderaan deze pagina)

 

Jouw investering:

€370

Mogelijkheid om in 2 delen te betalen

Wat klanten zeggen

"Toen ik mijn 2 kittens adopteerde wilde ik alles zo goed mogelijk doen. Ik wou niet alleen dat ze alles kregen wat ze nodig hebben, maar ook alle extra’s waardoor ze helemaal gelukkig zouden zijn en openbloeien tot volwaardig gelukkige katten. Ann hielp me met de voorbereiding, gaf zoveel goeie raad en handige tips. Ze weet waar katten echt gelukkig van worden. Ze leerde hoe ik mijn kittens kan geruststellen, benaderen en socialiseren. Ann gaf me veel inzichten om katten beter te leren begrijpen en ze raadde me ook goeie boeken aan. Ik ben super tevreden over Dierencoach Ann en kan haar aanraden bij elke katteneigenaar."

Isabelle Monteny – Biokapsalon Attisch

 

                                                          € 75/u

Losse sessie

Heb je nood aan inzicht of advies of misschien een duwtje in de juiste richting,    dan kun je bij mij terecht voor een losse sessie.

Ik breng het probleem in kaart en geef jou inzicht in de denkwereld van de kat, het grote waarom een kat bepaalde handelingen doet en tips die je kan toepassen. In bepaalde gevallen kun je als baasje meteen verder met het ingewonnen advies maar soms is een losse sessie niet voldoende om het probeem helemaal op te lossen! * We bespreken mogelijke vervolgstappen tijdens de sessie.

Voor een diepgaand advies en een oplossing op lange termijn verwijs ik door naar een traject.

Eerst aftoetsen hoe ik werk? Dan is een losse sessie een perfecte start.

 * Ik doe op voorhand van een losse sessie geen intake of analyse van de situatie. Dit zit enkel in mijn trajecten inbegrepen. 

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat kattencoaching?
 • een intake gesprek
 • een grondige analyse van de gezinssituatie en het gedrag van je kat
 • opmaken rapport en bijhorend stappenplan. Waarom is dit stappenplan nodig? Niet elk gedragsprobleem heeft dezelfde oorzaak én elke kat heeft een uniek karakter en specifieke voorkeuren.  Ik neem de taak heel serieus om uit te zoeken wat jouw kat gelukkig maakt om op die manier het probleemgedrag op te lossen.  Daarom is stapsgewijze en professionele aanpak enorm belangrijk.
 • 3 opvolgsessies en indien nodig, uitbreiding van het traject.
Hoe help ik jou en je dier met natuurlijke gezondheid?

Iedereen zou de gezondheid en vrijheid moeten kunnen ervaren die ik zelf elke dag mag ondervinden. Omdat ik de kennis en wijsheden bezit van heel wat kruiden, planten en alternatieve geneeswijzen heb ik de voornaamste tips om gezond te worden én te blijven gebundeld in een ebook.

Echter, voor een meer persoonlijk advies voor jou en/of je dier help ik zoeken naar de oorzaak en ga ik kijken om de gezondheid te optimaliseren.

Wat bedoel ik met natuurlijke gezondheid?

Ik zie de mensen steeds zieker en zieker worden, zoekend naar oplossingen. In het verleden volgden ze het advies van de medische wereld. De bewustwording is aan het groeien dat wij zelf de sleutel in handen hebben om gezond te zijn. Ik werk voornamelijk maar niet uitsluitend met kruiden, planten en voedingssupplementen om lichaam en geest in balans te brengen, zowel bij mens als dier.

Wat is frequentietherapie en waarom bied ik dit aan?

Wil je hier meer over weten? Klik dan op de link naar de blog.

Werken met frequenties is de genezing van de toekomst. Alles is energie en trilling. Balans en harmonie krijgen in het lichaam is de voorwaarde om echt gezond te zijn, zowel geestelijk als fysiek en frequenties zijn zo sterk gepersonaliseerd dat de meerwaarde gigantisch is. Vooral kinderen en dieren reageren heel positief hierop, wat bewijst dat het werkt want zij kennen geen placebo effect.

Waarom integreer ik Pentapower in mijn aanbod?

Mensen onderschatten vaak de impact die straling heeft op de gezondheid. Ervaring met enkele dieren leerde mij dat straling ook op hen een negatieve invloed heeft. Uiteraard is straling niet de oorzaak van gedragsproblemen bij dieren, maar het kan bijdragen tot overprikkeldheid, constante onrust en fysieke ongemakken.  Blootstelling aan straling zorgt ook bij veel mensen voor oververmoeidheid en slechte slaap. Bewustwording dat je gezond kan omgaan met straling vind ik enorm belangrijk, zeker gezien de snelle digitale vooruitgang.

Wat betekent holistisch?

Holistisch staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische zorg kijken we naar de mens of het dier als geheel want alles in onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De oorzaak genezen is de enige manier van aanpakken die kan zorgen voor blijvend resultaat.

Ben ik een erkend dierengedragstherapeute?

Het beroep van dierengedrag is geen gereglementeerd beroep omdat de bevoegde autoriteiten geen erkende opleidingen voorzien. Wel zijn er beroepsverenigingen die de belangen behartigen van deze bedrijfstak. Zij zien erop toe dat enkel de therapeuten die
voldoende gecertificeerd en gediplomeerd zijn kunnen toetreden om professionaliteit en kwaliteit te garanderen. Ik ben sinds 2018 lid van de beroepsvereniging voor
dierengedragsprofessionals KaHoT en volg jaarlijks bijscholingen om nog efficiënter te kunnen helpen.

Is een afspraak bij mij op locatie mogelijk?

Ja, ik kom ook op locatie overal in België. Hiervoor wordt 0,50 cent/km aangerekend. Indien de afstand meer dan 30km bedraagt komt daarbij ook een vergoeding voor de uren onderweg à 1€/minuut.