Gedragsproblemen bij honden

Je hond die rustig aan de lijn loopt, andere honden op straat gewoon voorbij wandelt zonder enige reactie en blijft liggen bij het rinkelen van de deurbel alsof er niks aan de hand is. Een droom voor jou. Helaas heb je de trucjes om dit gedrag bij je hond te bekomen nog niet gevonden.  

Wat als ik je zeg dat het niet om trucjes gaat, maar om iets veel diepers en tegelijkertijd eenvoudigers. Iets dat niets met koekjes of aaitjes te maken heeft. En ook niet met kordaat optreden en de hele tijd met je vingertje in de lucht “neen, dat mag niet” roepen. Dit is niet de manier om je hond eindelijk naar je te doen luisteren. Het probleemgedrag van je hond zal hier niet magisch door verdwijnen. 

Je hebt je al suf gezocht in boeken naar het antwoord op jouw vraag. Misschien heb je ook al hondentraining gevolgd? Ik help je graag wanneer je met je handen in het haar zit en je nu eindelijk een oplossing wil voor het vervelende en stresserende gedrag van je huisdier. Je wilt een band met je hond gebaseerd op diep vertrouwen, respect en begrip. En je wilt je hond en je gezin gewoon het beste wensen, een leven zonder stress.

Hoe ik jou kan helpen bij het probleemgedrag van je hond?

Hondencoaching

Heb je een goede band met je hond, maar loop je vast op bepaald gedrag? Trekt je hond, springt je hond altijd op bij bezoek, is hij soms onstuimig op ongepaste momenten? 

Wil je je hond verder opvoeden op een liefdevolle manier, vanuit rust, respect en ruimte voor zowel je dier als jezelf.  In mijn coachingsessies begeleid ik je op de weg naar een harmonieuze, onbreekbare band met je dier.

Wat krijg je?

– inzicht en 2 maanden persoonlijke coaching bij de gedragsproblemen van je hond

– aanleren van de Trust Technique®, een tool die je levenslang kan inzetten

(zie veelgestelde vragen onderaan deze pagina voor uitgebreide info)

– indien nodig is dit traject verlengbaar. 

Prijs: €295

Maxi Coaching van 6 maanden

 • Bezorgt het samenleven met je hond je heel wat stress en wil je dit niet meer?
 • Is je hond een ongeleid projectiel, eist hij alle aandacht op of blijft hij overmatig blaffen? 
 • Vertoont je hond rijgedrag als er bezoek komt of is het zelfs onmogelijk om bezoek te ontvangen?
 • Begint je hond te grommen als je naast hem komt zitten in de zetel?
 • Stelt je viervoeter keer op keer probleemgedrag en blijft hij dit gedrag aanhouden, wat jij ook probeert?
 • Heb je al training en/of coaching gevolgd, maar maakt dit het probleemgedrag alleen maar erger, of zie je geen enkele verbetering?
 • Merk je dat dit alles jouw leven op dit moment beheerst en wil je graag meer rust en minder stress?

Wil jij advies en begeleiding krijgen om een harmonieuze relatie met je hond te verkrijgen?

Ik leer baasjes te handelen en communiceren vanuit totale rust, respect en ruimte voor het dier en voor zichzelf.

Van hieruit bouw jij als baasje aan een vertrouwensrelatie met je hond en werk je aan een onbreekbare band waarin ongewenst gedrag snel verdwijnt. Jij en je hond kunnen eindelijk ontspannen en vinden een vredigheid die jullie samen nog nooit eerder hebben ervaren.

Tijdens de coachinsessies krijg je van mij alle tools in handen om dit te bereiken. Het mooie is dat je deze tools kan inzetten bij elk probleemgedrag van eender welk dier dat je in je verdere leven tegenkomt.

Wat krijg je?

 • een intakegesprek om het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen
 • een uitgebreidde sessie om de gedragsproblemen van je hond te bespreken en advies op maat
 • het aanleren van de Trust Technique®, een tool die je levenslang kan inzetten
 • verdieping van de verschillende onderdelen van de Trust Technique ®
 • Inzicht en advies volgens de connectiemethode
 • 6 maand persoonlijke coaching en diepgaande begeleiding
 • de mogelijkheid om mij gedurende het ganse traject extra ondersteuning te vragen

(zie veelgestelde vragen onderaan deze pagina voor uitgebreide info)

Prijs: €885 -> €795

Mogelijkheid om in 2 termijnen te betalen

Wat klanten zeggen

"Ik kwam in contact met Ann door mijn begeleidster van het adoptiecentrum in Roemenië we hebben 2 mnd geleden een Roemeens meisje geadopteerd met de naam Bella, ze is 5 jaar en heeft 5 jaar in de shelter doorgebracht , toen ze hier aankwam was en is nog steeds een bang wezentje ze lag de hele dag in haar mand maar vooral ze wou onder geen beding een leibandje aan liep weg uit de mand waardoor ze nog nerveuzer werd , algauw zagen we in dat dit in ons eentje niet ging lukken we hebben ondertussen 2 gedragstherapeuten over de vloer gehad die ook niks konden aanvangen met Bella, end off the story dachten wij ze was zo onbereikbaar 😥 toen zijn we bij Ann terechtgekomen een lieve dame die weet waarover ze spreekt ” de trust techniek ” na een online sessie van anderhalf uur met heel veel uitleg zijn we begonnen met onze sessie Ann keek mee op de pc en Bella deed het goed alleen vluchte ze nog af en toe uit de mand en de leiband hadden we toen nog net niet aangekregen , ik doe de sessie nu 2 keer per dag zet een zacht muziekje op ( ik word er zelf heel rustig van 😌) je voelt ik kan het eigenlijk niet verwoorden maar Bella en ik zijn dit moment één geen verschil tss mens en hond alleen vertrouwen verbondenheid , en met groot nieuws mag ik vandaag zeggen na de 4 de dag dat ze zonder probleem haar halsbandje over haar kopje liet glijden , wat een overwinning ! Mijn dag kan al niet meer stuk ! Ik zou de therapie bij Ann iedereen aanraden , het is gezond voor dier en mens ! Wij gaan zeker door met Ann want we gaan stap voor stap en zullen nog voor obstakels komen te staan , maar weten ook dat Ann ons ook daar doorheen zal leiden Bedankt Ann 🌺"

Claudine Cordenier

€ 75/u

 

Losse sessie

Heb je nood aan kort advies of een duwtje in de juiste richting, dan kun je bij mij terecht voor een losse sessie.

Ik probeer je in een losse sessie zo goed mogelijk vooruit te helpen en geef je mijn tips en advies mee. In bepaalde gevallen kun je als baasje meteen verder met het ingewonnen advies. Toch kan ik in een losse sessie van 1u het probleem niet altijd oplossen.* We bespreken mogelijke vervolgstappen tijdens de sessie.

Heb je het gevoel dat jij en je dier meer nodig hebben? Bekijk dan even mijn trajecten. Hierin geef ik je diepgaand advies met blijvend effect op lange termijn.

Eerst aftoetsen hoe ik werk? Dan is een losse sessie een perfecte start.

*Ik doe op voorhand van een losse sessie geen intake of analyse van de situatie. Dit zit enkel in mijn trajecten inbegrepen.

Hondentaal begrijpen

Een vlotte en duidelijke communicatie heb je nodig om in harmonie samen te leven. Dit telt bij mensen maar zeker ook bij het omgaan met honden.

Honden communiceren hun gevoelens en emoties. Om een klaar beeld te krijgen over wat de hond precies wil duidelijk maken is hondentaal een belangrijk onderdeel. Als jij je hond écht begrijpt, kan je ook meteen de juiste keuzes maken om eventueel probleemgedrag te voorkomen of op te lossen.

In dit ebook leer je hoe je vriendelijk kan communiceren met je hond en een diepere band opbouwen door middel van duidelijke communicatie.

Vriendelijkheid, openheid en empathie in combinatie met kennis van lichaamstaal is absoluut noodzakelijk om een gezonde, harmonieuze relatie op te bouwen of te behouden.

 

 

Prijs: 17 euro

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat een hondencoaching?

een intakegesprek van 15-30 min

1 online sessie van 1,5u (ter plaatse kan ook, zie veelgestelde vragen)

Aanleren van de Trust Technique®

Drie telefonische opvolgsessies (van +- 30 min). Dit traject is verspreid over een 2-tal maanden.

Na gezamenlijke evaluatie van de vooruitgang kan het aangewezen zijn om extra coaching in te zetten en bespreken we eventuele vervolgsessies.

Waaruit bestaat maxi coaching?

Een intakegesprek om het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen

1 sessie van max. 1,5 uur voor om de gedragsproblemen van je hond te bespreken + coaching

Aanleren van de Trust Technique®

In de vervolgsessies gaan we dieper in op de Trust Technique met de onderdelen: ‘creative reaction’, ‘realisation learning’ en ’trusted cooperation’. Engelse termen die onderdeel zijn van de techniek maar duidelijk in nederlands en verstaanbare taal worden uitgelegd. 

Ook krijg je inzicht en advies volgens de connectiemethode, zodat je écht alle tools bezit om een harmonieuze relatie te hebben! Alle begeleiding is volledig op maat van jouw situatie.

De maandelijkse opvolgsessies gebeuren via whatsapp.

De mogelijkheid om mij gedurende het ganse traject voor bijkomende vragen en ondersteuning te contacteren via whatsapp.

Een eindanalyse (bespreking en feedback)

Heeft een ebook over 'Hondentaal Begrijpen' een meerwaarde voor mij?

Natuurlijk. Honden spreken een andere taal dan wij, mensen. Als jij de hondentaal leert kennen is het veel eenvoudiger voor jou om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van jouw hond en kun jij de keuzes die je maakt daarop afstemmen. Het is dé basis voor een gezonde en harmonieuze relatie! Iedereen die de zorg over een hond heeft zou dit moeten le(z)ren.

Hoe help ik jou en je dier met natuurlijke gezondheid?

Iedereen zou de gezondheid en vrijheid moeten kunnen ervaren die ik zelf elke dag mag ondervinden. Omdat ik de kennis en wijsheden bezit van heel wat kruiden,  planten en alternatieve geneeswijzen heb ik de voornaamste tips om gezond te worden én te blijven gebundeld in een ebook.

Echter, voor een meer persoonlijk advies voor jou en/of je dier help ik zoeken naar de oorzaak en ga ik kijken om de gezondheid te optimaliseren.

Wat bedoel ik met natuurlijke gezondheid?

Ik zie de mensen steeds zieker en zieker worden, zoekend naar oplossingen. In het verleden volgden ze het advies van de medische wereld. De bewustwording is aan het groeien dat wij zelf de sleutel in handen hebben om gezond te zijn. Ik werk voornamelijk maar niet uitsluitend met kruiden, planten en voedingssupplementen om lichaam en geest in balans te brengen, zowel bij mens als dier.

Wat is frequentietherapie en waarom bied ik dit aan?

Wil je hier meer over weten? Klik dan op de link naar de blog.

Werken met frequenties is de genezing van de toekomst. Alles is energie en trilling. Balans en harmonie krijgen in het lichaam is de voorwaarde om echt gezond te zijn, zowel geestelijk als fysiek en frequenties zijn zo sterk gepersonaliseerd dat de meerwaarde gigantisch is. Vooral kinderen en dieren reageren heel positief hierop wat bewijst dat het werkt want zij kennen geen placebo effect. 

Waarom integreer ik Pentapower in mijn aanbod?

Mensen onderschatten vaak de impact die straling heeft op de gezondheid. Ervaring met enkele dieren leerde mij dat straling ook op hen een negatieve invloed heeft. Uiteraard is straling niet de oorzaak van gedragsproblemen bij dieren, maar het kan bijdragen tot overprikkeldheid, constante onrust en fysieke ongemakken.  Blootstelling aan straling zorgt ook bij veel mensen voor oververmoeidheid en slechte slaap. Bewustwording dat je gezond kan omgaan met straling vind ik enorm belangrijk, zeker gezien de snelle digitale vooruitgang.

Wat betekent holistisch?

Holistisch staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische zorg kijken we naar de mens of het dier als geheel want alles in onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De oorzaak genezen is de enige manier van aanpakken die kan zorgen voor blijvend resultaat.

Ben ik een erkend dierengedragstherapeute?

Het beroep van dierengedrag is geen gereglementeerd beroep omdat de bevoegde autoriteiten geen erkende opleidingen voorzien. Wel zijn er beroepsverenigingen die de belangen behartigen van deze bedrijfstak. Zij zien erop toe dat enkel de therapeuten die
voldoende gecertificeerd en gediplomeerd zijn kunnen toetreden om professionaliteit en kwaliteit te garanderen. Ik ben sinds 2018 lid van de beroepsvereniging voor
dierengedragsprofessionals KaHoT en volg jaarlijks bijscholingen om nog efficiënter te kunnen helpen.

Is een afspraak op locatie mogelijk?

Ja, ik kom ook op locatie overal in België. Hiervoor wordt 0,50 cent/km aangerekend. Indien de afstand meer dan 30km bedraagt komt daarbij ook een vergoeding voor de uren onderweg aan 1€/minuut.

Wat klanten zeggen

"Een week geleden zijn we met Ann in contact gekomen en hebben een zoomsessie met haar afgesproken. We hebben de problemen van onze honden Troy en Tessa met haar besproken. Daarna heeft zij in alle rust ons de Trust techniek aangeleerd. Na een week geoefend te hebben met de honden zie ik al verbetering in hun gedrag. Alle escalaties zijn zachter geworden en er heerst nu al meer rust. Zo ongelooflijk dankbaar met deze techniek en de manier waardoor wij door Ann begeleid zijn. Ga me hier dan ook zeker verder in verdiepen. Veel dank nogmaals Ann!"

Mariette & Hans Koelma