Opvoeding van puppy’s en pubers

Vol enthousiasme haalde je een pup of jonge hond in huis.

Je kleine schat doet soms wel eens dingen die jij liever niet ziet. Maar je krijgt de indruk dat hij/zij het woordje ‘Nee’ niet begrijpt.

Hoe ga jij hiermee om? Luister je naar de mensen die zeggen: Nu moet je toch naar de hondenschool hé of je hond moet het NU leren want anders leert hij het nooit.

Wel, dan kan ik je verzekeren dat je pup doet wat hij doet voor een goeie reden en het absoluut niet doet om jou te pesten. Maar bij opvoeding hoort heel wat inzicht.

Op een hondenschool leer je gehoorzaamheid en commando’s. En laat nu net dàt zijn wat je pup niet nodig heeft. Je pup leert thuis netjes alles vanzelf, mits hij of zij de juiste begeleiding krijgt natuurlijk.

Er zijn simpele oplossingen voor alle zaken wat je pup uitspookt, zoals bijten, opspringen, blaffen, in overdrive gaan,

Wat als ik je zeg dat het niet om gehoorzaamheid en snoepjes gaat, maar om opvoeding vanuit connectie. Dit gaat zoveel dieper en werkt duizenden keren krachtiger dan eender welke gehoorzaamheidstraining.

Je bouwt aan een stevige band zodat de pup jou door en door zal vertrouwen en nooit behoefte zal hebben om ‘probleem’gedrag te vertonen. Lijkt dat niet veel simpeler dan je pup continu belonen met snoepjes? Wat als op een dag de snoepjes wegvallen?

Kiezen voor het beste is kiezen voor de kracht van verbondenheid, zodat je elkaar kan aanvoelen en begrijpen, vanuit respect en mededogen, met liefde en geduld. Wil jij die onvoorwaardelijke wederzijdse liefde opbouwen met jouw hond, dan help ik jouw graag met gepersonaliseerd advies op jouw maat en dat van jouw pup of jonge hond.

 

 

Een beetje hulp bij de opvoeding nodig?

Puppy opvoeden

Nog voor je de pup in huis haalt kan je al heel wat nuttige tips meekrijgen.

Heel wat mensen willen het juist zo goed doen met de nieuwe puppy dat ze door hun over enthousiasme net de belangrijkste basis missen en in het begin de mist in gaan, waardoor de kans op probleemgedrag later onvermijdelijk opduikt. Wil jij dit voorkomen? Dan is het wijs om advies te vragen op voorhand.

Wil je je pup opvoeden met de connectiemethode als stevige basis, op een liefdevolle manier, vanuit rust, respect en ruimte voor zowel je dier als jezelf, dan ga ik jou met plezier begeleiden en correct advies geven.

Wat krijg je?

inzicht en persoonlijk advies gedurende 2 maanden bij de opvoeding van je pup

– indien nodig is dit traject verlengbaar.

Jouw investering

 

€295

Jonge hond opvoeden

 

Zit je hond in de puberteit dan wordt zijn gedrag intenser op alle vlakken en zullen ook de prikkels meer invloed hebben op je puber, wat kan leiden tot probleemgedrag.

Tijdens de juveniele fase wordt het gedrag voor een groot deel bepaald door de omstandigheden waarin de hond terechtkomt maar ook hun genetisch potentieel is enorm bepalend. Hoe je als verzorger kan omgaan met de hond zodat het gedrag niet ontspoort, hoe je goed kan communiceren, regels toepassen en grenzen bewaken vanuit een stevige connectie en niet vanuit dominantie, daar kan ik jou bij ondersteunen.

Laat mij weten waar jij tegenaan loopt en ik zorg dat jij bereikt wat je wenst. Niet door je hond te trainen maar door vriendelijke en liefdevolle communicatie.

 

 

Heb jij graag het juiste advies volgens de connectiemethode tijdens de turbulente periode van adolescentie?

Ik leer baasjes te handelen en communiceren vanuit totale rust, respect en ruimte voor het dier en voor zichzelf.

Van hieruit bouw jij als baasje aan een diepgaande relatie met je hond volgens de connectiemethode. Jij en je hond kunnen eindelijk ontspannen en vinden een vredigheid die jullie samen nog nooit eerder hebben ervaren.

Tijdens de coachinsessies krijg je van mij advies die nodig is om dit te bereiken. 

Wat krijg je?

inzicht en persoonlijk advies gedurende 2 maanden bij de opvoeding van je puber.

– indien nodig is dit traject verlengbaar.

Wat klanten zeggen

Heel blij met het inzicht en de tips dat we kregen van Ann voor onze Shiba Inu Bailey die bijtgedrag vertoonde en niet wil komen als we hem roepen.

Cliff en Selina

€ 75/u

 

Losse sessie

Heb je nood aan kort advies of een duwtje in de juiste richting, dan kun je bij mij terecht voor een losse sessie.

Ik probeer je in een losse sessie zo goed mogelijk vooruit te helpen en geef je mijn tips en advies mee. In bepaalde gevallen kun je als baasje meteen verder met het ingewonnen advies. Toch kan ik in een losse sessie van 1u het probleem niet altijd oplossen.* We bespreken mogelijke vervolgstappen tijdens de sessie.

Heb je het gevoel dat jij en je dier meer nodig hebben? Bekijk dan even mijn trajecten. Hierin geef ik je diepgaand advies met blijvend effect op lange termijn.

Eerst aftoetsen hoe ik werk? Dan is een losse sessie een perfecte start.

*Ik doe op voorhand van een losse sessie geen onderzoek of analyse van de situatie. Dit zit enkel in mijn trajecten inbegrepen.

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat een coachingstraject?

een intakegesprek van 15-30 min

1 online sessie van 1,5u (ter plaatse kan ook, zie veelgestelde vragen). Indien de tijd van de eerste sessie wordt overschreden, wordt dit bij gefactureerd aan €75/u.

Aanleren van de Trust Technique® en/of persoonlijk advies op maat (de keuze bespreken we tijdens het intake gesprek).

Drie telefonische opvolgsessies (van +- 30 min)

Dit traject duurt twee maanden

Waaruit bestaat een maxi coaching?

Een intakegesprek om het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen

1 sessie van max. 1,5 uur voor om de gedragsproblemen van je hond te bespreken + coaching

Aanleren van de Trust Technique® en persoonlijk advies op maat

1 sessie voor het bespreken van holistische gezondheid baasje en hond, inclusief uitmeting via bioresonantie/frequentietherapie (zie veel gestelde vragen of tabblad gezondheid)

Vanaf maand 2: maandelijkse (online) opvolgsessie

De mogelijkheid om mij gedurende het ganse traject voor bijkomende vragen en ondersteuning te contacteren via whatsapp.

Een eindanalyse (bespreking en feedback)

Is een afspraak bij mij op locatie mogelijk?

Ja, ik kom ook op locatie overal in België. Hiervoor wordt 0,50 cent/km aangerekend. Indien de afstand meer dan 30km bedraagt komt daarbij ook een vergoeding voor de uren onderweg aan 1€/minuut.

Ben ik een erkend dierengedragstherapeute?

Het beroep van dierengedrag is geen gereglementeerd beroep omdat de bevoegde autoriteiten geen erkende opleidingen voorzien. Wel zijn er beroepsverenigingen die de belangen behartigen van deze bedrijfstak. Zij zien erop toe dat enkel de therapeuten die voldoende gecertificeerd en gediplomeerd zijn kunnen toetreden om professionaliteit en kwaliteit te garanderen. Ik ben sinds 2018 lid van de beroepsvereniging voor dierengedragsprofessionals KaHoT. Met de 5 jaaropleidingen die ik volgde heb ik een ruime kennis die ik wil delen om jou en je dieren te begeleiden.

Wat betekent holistisch?

Holistisch staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische zorg kijken we naar de mens of het dier als geheel want alles in onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat bedoel ik met natuurlijke gezondheid?

Ik zie de mensen steeds zieker en zieker worden, zoekend naar oplossingen. In het verleden volgden ze het advies van de medische wereld. De bewustwording is aan het groeien dat wij zelf de sleutel in handen hebben om gezond te zijn. Ik werk voornamelijk maar niet uitsluitend met kruiden, planten en voedingssupplementen om lichaam en geest in balans te brengen, zowel bij mens als dier. Sinds mijn kindertijd ben ik opgevoed met natuurlijke gezondheid en bezit ik waardevolle kennis die ik graag deel om jou en je huisdier in harmonie en gezondheid te brengen.

Hoe kan ik meer leren over kruiden en natuurlijke gezondheid?

Iedereen zou de gezondheid en vrijheid moeten kunnen ervaren die ik zelf elke dag mag ondervinden. Omdat ik de kennis en wijsheden bezit van heel wat kruiden en planten, geef ik zowel maandelijkse online workshops als persoonlijke coachings om natuurlijke geneeskunde op een laagdrempelige maar heel efficiënte en gemakkelijke manier te integreren in je leven en ook in dat van je dier.

Wat is frequentietherapie en waarom bied ik het soms aan ?

Wil je hier meer over weten? Klik dan op de link naar de blog.