Gedragsproblemen bij paarden

Je verlangt naar een diepe connectie met je paard en hoewel er momenten zijn waarop je die verbinding voelt, zijn er evenveel momenten waarop het helemaal niet loopt zoals je had gedroomd. Je paard laat zich moeilijk aanraken, je merkt dat hij/zij onzeker is, je paard reageert angstig op geluiden of wil niet in de trailer.

Paarden zijn enorm gevoelige wezens. Ze pikken energieën heel snel op en zijn vaak een spiegel voor hun omgeving. Aan ons mensen om die veilige, vertrouwelijke en liefdevolle omgeving te creëren. Maar hoe?

Je zocht al naar manieren om die connectie met je paard te versterken, maar tot nu toe zonder succes. Ik help je graag wanneer je met je handen in het haar zit en je nu eindelijk een oplossing wil voor het paniekerige en stresserende gedrag van je paard. Je wilt een band met je dier gebaseerd op diep vertrouwen, respect en begrip. En je wilt je paard gewoon het beste wensen, een leven zonder stress.

Hoe ik jou kan helpen bij het probleemgedrag met je paard?

Paardencoaching

Heb je een goede band met je paard, maar loop je vast op bepaald gedrag? Merk je
dat je paard bij bepaalde handelingen toch onzeker of paniekerig reageert en mis jij de handvatten om je dier tot rust te brengen en hier op een kalme manier mee om te gaan?

Wil je je paard verder opvoeden op een liefdevolle manier, vanuit rust, respect en ruimte voor zowel je dier als jezelf en heb je nood aan hulp en inzichten om dit te
doen?

Wat krijg je?

 • 2 maanden persoonlijke (online) coaching op maat, vanuit holistische visie.
 • Aanleren van de Trust Technique

(zie veelgestelde vragen onderaan deze pagina voor uitgebreide info)

 • Indien nodig is het traject verlengbaar.

Jouw investering

 

€295

Maxi Coaching

Zit je volledig in de knoop in de relatie met je paard?

Wil je meer ontspanning en minder stress, maar lukt je dit op een of andere manier  niet?

Weet je niet hoe je met het gedrag van je paard moet omgaan en maakt elke stap die
je onderneemt het probleemgedrag net erger?

Voel jij je als verzorger hierdoor heel onzeker en gefrustreerd?

Herken je dit?

 

 • laat zich niet borstelen, verzorgen of aanraken
 • angst voor hoefdsmid of hoefbekapper
 • niet willen meewerken
 • agressie, happen, bijten
 • traumaverwerking (vb. door vroegere gebeurtenissen, na medicatie,…)
 • steigeren
 • angst bij vuurwerk, onweer, harde knallen,
 • paniek, op hol slaan
 • snel overprikkeld, gestresseerd
 • fysieke en/of andere gezondheidsklachten

Hoe zou het voor je zijn om iemand naast je te hebben die jou de juiste tools aanreikt en je begeleidt van een stressy relatie naar een harmonieuze, gezonde relatie met je paard?

Ik leer verzorgers te handelen en communiceren vanuit totale rust, respect en ruimte voor het dier en voor zichzelf.

Van hieruit bouw jij als verzorger aan een vertrouwensrelatie met je paard en werk je aan een onbreekbare band waarin ongewenst gedrag snel verdwijnt. Jij en je paard kunnen eindelijk ontspannen en vinden een vredigheid die jullie samen nog nooit eerder hebben ervaren.

Tijdens de coachinsessies krijg je van mij alle tools in handen om dit te bereiken. Het mooie is dat je deze tools kan inzetten bij elk probleemgedrag van eender welk dier dat je in je verdere leven tegenkomt.

Wat krijg je?

 • 6 maanden persoonlijke (online) coaching op maat bij elke vraag, elk obstakel en moeilijkheid met je paard, vanuit holistische visie.
 • Aanleren van de Trust Technique

(zie veelgestelde vragen onderaan deze pagina voor uitgebreide info)

 

Jouw investering:

€885 -> €795

Mogelijkheid om in 2 termijnen te betalen

Wat klanten zeggen

“Twee maanden geleden kreeg Leentje ( boerenpaard) op haar 14 jarige leeftijd een nieuwe thuis bij ons. Al snel was de klik er met ons 18 jarige pony. Doordat haar hoeven dringend verzorgd moesten worden contacteerden we een hoefsmid die snel kon langskomen. Helaas was dit een slechte ervaring voor haar. De hoefsmid sloeg met de tang op haar. Dit was voor ons Leentje de druppel die de emmer liet overlopen. Het was duidelijk dat ze al heel wat trauma’s had opgelopen. Sinds dit voorval liet ze haar benen niet meer verzorgen (lichte CPL) en liet ze haar niet meer vangen. Het bracht voor ons de nodige stress en dit werd overgebracht op ons Leentje. We zaten in een vicieuze cirkel… Hierdoor gingen we op zoek naar hulp en ondersteuning. We vonden dit bij Ann. Ze leerde ons de trust techniek toe te passen. Na een weekje stapte Leentje zonder moeite haar hoefstal in. Ze wandelt opnieuw vol vertrouwen naast ons mee. We zijn dolgelukkig en werken verder aan ons vertrouwen … Het is ook super dat Ann nadien nog contact opneemt en ons begeleid. ☺️”

Geert Kempeneers

€ 75/u

 

Losse sessie

Heb je nood aan kort advies of een duwtje in de juiste richting, dan kun je bij mij terecht voor een losse sessie.

Ik probeer je in een losse sessie zo goed mogelijk vooruit te helpen en geef je mijn tips en advies mee. In bepaalde gevallen kun je als baasje meteen verder met het ingewonnen advies. Toch kan ik in een losse sessie van 1u het probleem niet altijd oplossen.* We bespreken mogelijke vervolgstappen tijdens de sessie.

Heb je het gevoel dat jij en je dier meer nodig hebben? Bekijk dan even mijn trajecten. Hierin geef ik je diepgaand advies met blijvend effect op lange termijn.

Wil je eerst aftoetsen hoe ik werk? Dan is een losse sessie een perfecte start.

*Ik doe op voorhand van een losse sessie geen onderzoek of analyse van de situatie. Dit zit enkel in mijn trajecten inbegrepen.

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat paardencoaching?
 • een intakegesprek
 • een uitgebreide sessie van 1,5u
 • Aanleren van de Trust Technique®
 • Drie telefonische opvolgsessies (van +- 30 min). Dit traject is verspreid over een 2-tal maanden
 • Na gezamenlijke evaluatie van de vooruitgang kan het aangewezen zijn om extra coaching in te zettenb en bespreken we eventuele vervolgsessies

 

Waaruit bestaat maxi coaching?
 • een intakegesprek om het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen
 • een uitgebreide coachingsessie
 • Aanleren van de Trust Technique®
 • In de vervolgsessies gaan we dieper in op de Trust Technique met de onderdelen: ‘creative reaction’, ‘realisation learning’ en ’trusted cooperation’. Engelse termen die onderdeel zijn van de techniek maar duidelijk in nederlands en verstaanbare taal worden uitgelegd. 
 • Inzicht en advies zodat je écht alle tools bezit om een harmonieuze relatie te hebben! Alle begeleiding is volledig op maat van jouw situatie.
 • De maandelijkse opvolgsessies gebeuren via whatsapp. 
 • De mogelijkheid om mij gedurende het ganse traject voor bijkomende vragen en ondersteuning te contacteren via whatsapp.
 • Een eindanalyse (bespreking en feedback).
Hoe help ik jou en je dier met natuurlijke gezondheid?

Iedereen zou de gezondheid en vrijheid moeten kunnen ervaren die ik zelf elke dag mag ondervinden. Omdat ik de kennis en wijsheden bezit van heel wat kruiden,  planten en alternatieve geneeswijzen heb ik de voornaamste tips om gezond te worden én te blijven gebundeld in een ebook.

Echter, voor een meer persoonlijk advies voor jou en/of je dier help ik zoeken naar de oorzaak en ga ik kijken om de gezondheid te optimaliseren.

Wat bedoel ik met natuurlijke gezondheid?

Ik zie de mensen steeds zieker en zieker worden, zoekend naar oplossingen. In het verleden volgden ze het advies van de medische wereld. De bewustwording is aan het groeien dat wij zelf de sleutel in handen hebben om gezond te zijn. Ik werk voornamelijk maar niet uitsluitend met kruiden, planten en voedingssupplementen om lichaam en geest in balans te brengen, zowel bij mens als dier.

Wat is frequentietherapie en waarom bied ik het aan?

Wil je hier meer over weten? Klik dan op de link naar de blog. 

Werken met frequenties is de genezing van de toekomst. Alles is energie en trilling. Balans en harmonie krijgen in het lichaam is de voorwaarde om echt gezond te zijn, zowel geestelijk als fysiek en frequenties zijn zo sterk gepersonaliseerd dat de meerwaarde gigantisch is. Vooral kinderen en dieren reageren heel positief hierop wat bewijst dat het werkt want zij kennen geen placebo effect. 

Waarom integreer ik Pentapower in mijn aanbod?

Mensen onderschatten vaak de impact die straling heeft op de gezondheid. Ervaring met enkele dieren leerde mij dat straling ook op hen een negatieve invloed heeft. Uiteraard is straling niet de oorzaak van gedragsproblemen bij dieren, maar het kan bijdragen tot overprikkeldheid, constante onrust en fysieke ongemakken. Blootstelling aan straling zorgt ook bij veel mensen voor oververmoeidheid en slechte slaap. Bewustwording dat je gezond kan omgaan met straling vind ik enorm belangrijk, zeker gezien de snelle digitale vooruitgang.

Wat betekent holistisch?

Holistisch staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische zorg kijken we naar de mens of het dier als geheel want alles in onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De oorzaak genezen is de enige manier van aanpakken die kan zorgen voor blijvend resultaat.

Ben ik een erkend dierengedragstherapeute?

Het beroep van dierengedrag is geen gereglementeerd beroep omdat de bevoegde autoriteiten geen erkende opleidingen voorzien. Wel zijn er beroepsverenigingen die de belangen behartigen van deze bedrijfstak. Zij zien erop toe dat enkel de therapeuten die
voldoende gecertificeerd en gediplomeerd zijn kunnen toetreden om professionaliteit en kwaliteit te garanderen. Ik ben sinds 2018 lid van de beroepsvereniging voor
dierengedragsprofessionals KaHoT en volg jaarlijks bijscholingen om nog efficiënter te kunnen helpen.

Is een afspraak bij mij op locatie mogelijk?

Ja, ik kom ook op locatie overal in België. Hiervoor wordt 0,50 cent/km aangerekend. Indien de afstand meer dan 30km bedraagt komt daarbij ook een vergoeding voor de uren onderweg aan 1€/minuut.