Dierencommunicatie is een universele taal. Het heeft niets te maken met het lezen van lichaamstaal. Ik omschrijf het als leren luisteren met je hart.
Iedereen maakte wel eens mee dat je aan een bepaalde persoon denkt en deze belt je dan plots. Of je denkt plots aan de waterbak van de hond die je maar eens bij moet vullen. Dit is gewoon intuïtie.


Intuïtie is geen bijzondere gave die voor enkelen is weggelegd. Intuïtie is een aangeboren gave en iedereen bezit dit. Alleen zijn we verleerd om ernaar te luisteren. Je kunt het vergelijken met een spier die als het ware moet getraind worden. Hoe vaker je oefent, hoe beter het lukt.

Wat is dierencommunicatie en hoe werkt het?

Via telepatisch contact met dieren ervaart een dierenfluisteraar of dierentolk meestal in woorden, beelden of gevoelens wat er in een dier omgaat. Dit kan in het bijzijn van het dier, maar dit kan evengoed met een foto van het dier.

Telepathie betekent letterlijk: voelen op afstand. De dierentolk kan op die manier te weten komen waarom een dier pijn heeft of afwijkend gedrag vertoont of kan eventueel doorverwijzen naar een dierenarts. 

Dierentolken worden vaak ingeschakeld voor stervensbegeleiding van een dier, maar ook gewoon om te weten of hun dier gelukkig is. Dierencommunicatie wordt eveneens gebruikt voor algemene vragen bij gedragsproblemen, weglopen, naderende verhuizing of familiale wijziging, overweging euthanasie, gezondheid enz. 

Je ontdekt wat het dier nodig heeft, zegt of voelt. Communiceren met dieren en leren begrijpen wat zij ons te vertellen hebben brengt meer verbondenheid in de relatie. Het verhoogt aanzienlijk de kwaliteit van de relatie tussen mens en dier.

Waarom communiceren met dieren?

Dierencommunicatie is boeiend en er kan een hele nieuwe wereld voor je opengaan wanneer je contact leert leggen met dieren. Er zijn zoveel vragen die je hen kunt stellen. Je neemt een kijkje in hun belevingswereld en je kan tegemoet komen aan de wensen van je dier. Bestaat er iets mooier? 

Sommige mensen denken dat communiceren met dieren erg moeilijk is om aan te leren of dat het niet voor hen is weg gelegd. Niets is minder waar! Iedereen kan werkelijk communiceren met dieren.  

Durven en doen is heel belangrijk in dierencommunicatie. Eigenlijk is durven en doen altijd belangrijk en ik kan mensen alleen maar aanmoedigen om stappen te ondernemen. 

Je kan een elektrische fiets hebben in je garage en er nooit mee rijden. Betekent dit dan dat die fiets niet kan rijden? Nee, helemaal niet. Je moet wel de fiets nemen en beginnen te trappen anders komt die niet in beweging. Zo is het eigenlijk met alles. Je moet het daadwerkelijk doen. En daarvoor is soms ook een portie lef nodig. Je moet durven de eerste stappen zetten anders kom je niet vooruit. 

Wilde jij altijd al communiceren met dieren, dan is het hoogtijd dat je hier mee begint. Zoek iemand die met jou resoneert om je dit aan te leren. Het is een verrijking voor jou en je dier en ik kan je beloven dat je geen spijt zal hebben dat je die stap hebt gezet. Vertrouw in jezelf dat je het kan en met wat oefening zul je al snel merken dat het feitelijk niet zo moeilijk is dan je eerst dacht.

Stervens- en rouwbegeleiding?

Dieren hebben een ziel en sterven is ook voor hen, net zoals voor mensen een belangrijk en heilig moment van overgang naar een andere dimensie. Intens verdriet wanneer je een dier moet loslaten is onvermijdelijk. En hoewel je soms kan voelen dat de tijd is aangebroken voor afscheid, toch blijft het menselijk om steeds een sprankeltje hoop te koesteren. 

De immense pijn bij het afscheid, zowel voor, tijdens en na het afscheidsproces kunnen zo zwaar wegen dat het lijkt alsof je dit verlies nooit te boven komt. Toch kan dit verdriet plaats maken voor ‘rust’ en ‘vrede’. Het kan je gemoedsrust brengen wanneer jouw vragen een antwoord krijgen. 

Zo heb ik zelf meermaals intens gerouwd om mijn viervoeters. Sinds ik dierencommunicatie leerde heb ik met elk van hen contact gelegd en geleerd om mijn verdriet een plekje te geven. Dat wens ik iedereen toe, dus waarom zou jij niet leren communiceren met dieren. Het verdriet van een geliefd dier kan ons helpen in dit afscheidsproces want vaak geven zij mooie en bruikbare boodschappen mee.

WORKSHOP Dierencommunicatie

Is de drempel naar een langere opleiding dierencommunicatie voor jou te groot, dan kun je eventueel een workshop volgen waarin je al een mooie basis leert. Mijn cursisten zijn alvast heel tevreden hierover maar vooral verwonderd dat zij het na een paar uur ook kunnen. Klik hier om onderstaand artikel te lezen.