Toen ik in contact kwam met de Trust Technique® wist ik niet dat deze techniek mijn hele leven compleet zou veranderen. Het begon allemaal met mijn zoektocht om mijn hond op een liefdevolle manier te helpen met het uitvliegen, nadat zij werd gebeten.

In 2018 startte ik na mijn professionele opleiding vol enthousiasme als eerste en enige therapeut in België. Dit vuur en deze passie zijn alleen nog maar toegenomen omdat ik keer op keer nog verwonderd ben over de resultaten dat je hiermee kan bereiken.   

De Trust Techniek voor dieren

De Trust Techniek is een zachte manier om dieren te helpen met gedragsproblemen. Door middel van een eenvoudige mindfulness techniek doorbreek je de vicieuze cirkel van negatieve reacties en vervang je dit door vertrouwen. Tijdens het toepassen van deze techniek kom je in een toestand van algehele gemoedsrust die we doorgeven aan het dier welk een diepgaand effect heeft. 

Zo ontstaat voor hen de mogelijkheid zich volledig te laten ontspannen zodat het de ooit opgelopen angst, pijn, trauma’s en conditioneringen kan loslaten.

Tijdens het proces houden we het dier nauwlettend in het oog. Het bijzondere aan deze techniek is dat we gaan luisteren naar het dier en ook rekening houden met hen (karakter, situatie, impact van angst, stress en trauma, omgevingsfactoren, …). Precies omdat wij de techniek combineren met het luisteren naar hen, creëren wij een toestand die de basis vormt waar ze hun stress en angst kunnen loslaten, trauma’s overwinnen of foute conditioneringen loslaten. 

Wanneer het dier op dit niveau iets aanleert is dit steeds van blijvende aard.

Niet alleen krijgt het dier de mogelijkheid om trauma’s te verwerken en nieuw gedrag aan te leren, het mooiste geschenk is het eindresultaat: een diepere vertrouwensband. Gelukkige dieren en gelukkige baasjes.

Bij welke problemen kun je de Trust Techniek toepassen?

Bvb bij paarden, honden en katten: 

overgevoeligheid, stress, angst, paniek, onzekerheid, agressie, happen/bijten, onhandelbaar zijn, moeilijk doen bij de hoefsmid, zich niet laten borstelen of aanraken, zich niet laten vangen, zich afsluiten, verlatingsangst, onzindelijkheid, overmatig blaffen, uitvliegen tijdens het wandelen, angst voor vuurwerk of onweer, …

Zelf had ik ooit een mooie ervaring met een overgevoelige alpaca alsook met een agressief konijn die zijn soortgenootjes aanviel. Beiden vonden de nodige gemoedsrust om hun issues definitief te verwerken. 

De Trust Technique kan dus toegepast worden op alle dieren met eender welk probleemgedrag. 

Wat mag ik verwachten tijdens een consult?

Wanneer je een afspraak wenst, dan kom ik op locatie zodat het dier in de vertrouwde omgeving kan blijven.
 
Tijdens een consult geef ik jou een korte demonstratie waarin je zelf haast onmiddellijk het effect kunt zien van de wisselwerking tussen mens en dier.

Dan leer ik jou om deze techniek bij je dier toe te passen, met alle aanwijzingen en ondersteuning tot je het zelf volledig kan.

Ik vraag je om gedurende 1 week elke dag een kwartiertje te oefenen en we hebben de daaropvolgende week een telefonisch opvolggesprek voor eventuele bijkomende vragen en voor bespreking van de vooruitgang.

Een sessie is ook mogelijk op afstand, online. Dan vervalt alleen de demonstratie.

De Trust Techniek als verdieping

De Trust Techniek is ideaal om de verbondenheid met je dier te verdiepen. 

Door de jaren heen merk ik dat veel van mijn klanten besmet geraken van mijn enthousiasme en als bijkomende ondersteuning ook lid worden van de Trust Techniek Community door zich in te schrijven voor de ‘Videocourse’. Ik som hier dus nog even de vele voordelen op van zo’n lidmaatschap: 

 • je blijft levenslang lid,
 • je krijgt toegang tot één van de meest waardevolle hulpmiddelen om de relatie tussen jou en je dier tot stand te brengen of nóg te verbeteren en verdiepen,
 • deze cursus zit boordevol informatie aan de hand van videofilmpjes waarbij alles stap voor stap wordt uitgelegd, 
 • je kan de hele cursus volgen op eigen tempo,
 • je krijgt de mogelijkheid om mee te kijken hoe problemen stapsgewijs worden opgelost, 
 • veel dieren komen aan bod (katten, honden, paarden, …),
 • je krijgt toegang tot alle nieuwe aanvullingen (filmpjes, workshops, tutorials,…) die geplaatst worden en je kan die nieuwe inzichten in je opnemen op jouw eigen ritme, 
 • je kan gebruik maken van een forum als je zelf een vraag hebt,
 • je vindt er talrijke voorbeelden en bent getuige over de werking én de verbluffende resultaten van deze techniek en soms ook van heel ontroerende momenten, 
 • je krijgt ruim voldoende én juiste ondersteuning om te bouwen aan een diepe verbinding met je dier (ongeveer een 60-tal uur aan filmpjes),
 • regelmatig krijg je uitnodigingen om via zoom deel te nemen aan webinars, waar je vrijblijvend en gratis kan deelnemen en ook hier de kans krijgt om eventuele vragen te stellen, rechtstreeks aan de oprichter James French.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe kostbaar dit lidmaatschap is voor éénieder die vanuit zijn hartcentrum een diepe verbondenheid met z’n dier wil. Ook is het een aanrader om vóór een eventuele consultatie al kennis te maken om meteen op een dieper niveau te kunnen van start gaan. Hier heb je een link naar de gratis introductie alsook de mogelijkheid om in te schrijven.

De Trust Techniek voor mensen

De Trust Techniek werkt niet alleen voor mens-dier relaties maar ook voor mensen zelf. Wanneer denkpatronen voldoende werden herhaald in onze geest, dan worden dit conditioneringen. Vaak hebben mensen conditioneringen die een belemmering vormen in het dagelijks leven. Dit kan op vlak van relaties, financiën, werk, … problemen vormen. Met het juist toepassen van deze techniek kun je ook hier bijdragen aan een positieve en blijvende verandering.

Met de Trust Techniek kom je dichter bij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en je creëert op die manier een ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen kun je intenser gaan leven en veel beter ontspannen.

Emoties die je ooit intens hebt ervaren (verdriet, kwaadheid, angst, pijn, … ) zetten zich vast in een lichaam. Dit kan zorgen voor blokkades op verschillende niveau’s. De Trust Techniek lost deze blokkades volledig op, zodat er ruimte komt voor verandering.

Het ontstaan van de Trust Techniek

De Trust Techniek werd ontwikkeld door James French. Lees hier meer over.