Gedragsproblemen bij katten

Jij en je kat, dat zijn twee handen op een buik. Of moet ik 4 poten zeggen? Toch stelt je kat nu al een eind ongewenst gedrag. Dat kan gaan van krabben, plassen in huis, blazen als je haar wil aanraken. Hier wil je verandering in brengen. Je verlangt naar een ontspannen huissfeer waarin je kat en je gezin gelukkig zijn.

Ongewenst gedrag oplossen bij katten vraagt inzicht, geduld en expertise omdat elke kat ongewenst gedrag kan vertonen omwille van verschillende redenen. De grootste oorzaak van (gedrags)problemen zijn te vinden bij pijn of ziekte. Let daarom goed op plotse gedragswijzigingen bij je kat. Katten zijn meester in het verdoezelen en verstoppen van pijn. Hoewel jij als baasje dus denkt dat er niks aan de hand is, kan je kat wel degelijk heel veel pijn of ongemakken ervaren.

Ik vraag dan ook met aandrang om eerst een bloed- en urineonderzoek te laten uitvoeren door je dierenarts alvorens je een kattencoaching vraagt.

Blijkt uit de test bij de dierenarts dat je kat helemaal gezond is? Dan ga ik graag samen met jou kijken hoe we jouw kat(ten) kunnen helpen, om zowel ongewenst gedrag en/of gedragsproblemen definitief op te lossen.

Hoe ik jou kan helpen bij het probleemgedrag van je kat? 

Kattencoaching

Vertoont je kat (sinds kort) gedragsproblemen?

Is het tegenwoordig moeilijk om rust te vinden in huis, omdat je bang bent iets verkeerd te doen tegenover je kat?

Voel jij je als baasje hierdoor onzeker en gefrustreerd? Wil je bijvoorbeeld (tijdelijk) geen bezoek meer ontvangen?

Zoals ik hierboven reeds vermeldde, vraag ik je bij ongewenst gedrag van je kat eerst een dierenarts te raadplegen en een urine- en bloedonderzoek te laten uitvoeren. Op die manier kunnen ziektes uitgesloten worden, wat een veelvoorkomende oorzaak voor probleemgedrag bij katten is.

Als blijkt uit het onderzoek dat je kat ziek is of pijn heeft, kunnen we op die manier intensieve kattencoaching vermijden. In dat geval is een medische behandeling noodzakelijk en is kattencoaching veelal niet nodig.

Herken je dit?

 

  • Onzindelijkheid, sproeien, krabben, agressie of chronische stress
  • Ik wil het gedrag, de motivaties en emoties van mijn kat begrijpen
  • Ik wil advies om mijn woning te optimaliseren zodat mijn kat zich gelukkig voelt
  • Ik zou graag leren hoe ik écht contact kan maken met mijn kat
  • Ik wens hulp bij (her)socialisatie
  • Ik wil goed voorbereid zijn over de opvoeding van kittens
  • Hyperactief gedrag, rusteloos gedrag of obsessief gedrag
  • Ik kan hulp gebruiken bij ingrijpende gebeurtenissen, zoals verhuis, komst van een baby, een nieuwe kat of hond
  • Ik wil aan de slag met trainingen, zoals komen wanneer het gevraagd wordt, transportmand, dierenarts, angst voor vuurwerk enz.

Hoe zou het voor je zijn om iemand naast je te hebben die jou de juiste tools aanreikt en je begeleidt van een stressy relatie naar een harmonieuze, gezonde relatie met je kat?

Ik leer baasjes te handelen en communiceren vanuit totale rust, respect en ruimte voor het dier en voor zichzelf.

Van hieruit bouw jij als baasje aan een vertrouwensrelatie met je kat en werk je aan een onbreekbare band waarin ongewenst gedrag snel verdwijnt.

Bij kattencoaching gaan we stapsgewijs te werk. Geduld is hierbij enorm belangrijk en aangewezen, maar voer je alle stappen goed uit en doe je dit met zorg, aandacht en ruimte voor je dier, dan kunnen je kat en jij eindelijk terug ontspannen en zullen jullie een vredigheid vinden die jullie samen nog nooit eerder hebben ervaren. 

Tijdens de coachingsessies krijg je van mij alle tools in handen om dit te bereiken. 

Wat krijg je?

  • 3 à 4 uur persoonlijke online coaching op maat van je gezinssituatie (zie veelgestelde vragen onderaan deze pagina)

 

Jouw investering:

€370

Mogelijkheid om in 2 delen te betalen

Wat klanten zeggen

"Toen ik mijn 2 kittens adopteerde wilde ik alles zo goed mogelijk doen. Ik wou niet alleen dat ze alles kregen wat ze nodig hebben, maar ook alle extra’s waardoor ze helemaal gelukkig zouden zijn en openbloeien tot volwaardig gelukkige katten. Ann hielp me met de voorbereiding, gaf zoveel goeie raad en handige tips. Ze weet waar katten echt gelukkig van worden. Ze leerde hoe ik mijn kittens kan geruststellen, benaderen en socialiseren. Ann gaf me veel inzichten om katten beter te leren begrijpen en ze raadde me ook goeie boeken aan. Ik ben super tevreden over Dierencoach Ann en kan haar aanraden bij elke katteneigenaar."

Isabelle Monteny – Biokapsalon Attisch

€ 75,-

 

EENMALIGE
ADVISERENDE COACHING

Heb je nood aan kort advies of een duwtje in de juiste richting, dan kun je bij mij terecht voor een losse sessie.

Let op! In een losse sessie kan ik je probleem waarschijnlijk niet helemaal oplossen! Ik kan heel veel, maar 1 uur zonder voorafgaande analyse van de situatie en de problemen is niet genoeg om diepgaand advies te geven dat blijvend werkt op lange termijn.

Wel bied ik een luisterend oor om je op weg te helpen bij een volgende stap in de zoektocht naar een oplossing: ik kan je bv. aanraden om een dierenarts te raadplegen of ik geef je het advies om een traject te volgen, bij mij of een ander expert indien ik merk dat het probleem zich buiten mijn expertise bevindt.

Ik doe op voorhand van een losse sessie geen onderzoek of analyse van de situatie. Dit zit enkel in mijn trajecten inbegrepen.

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat kattencoaching?
Een grondige analyse van de gezinssituatie en het gedrag van je kat.

Rapport en bijhorend stappenplan.

3 à 4 uur online coaching.

3 opvolggesprekken.

Indien nodig, uitbreiding van het traject.

Wat betekent holistisch?

Holistisch staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische
zorg kijken we naar de mens of het dier als geheel want alles in onlosmakelijk met elkaar
verbonden.

Hoe kan ik meer leren over kruiden en natuurlijke gezondheid?

Iedereen zou de gezondheid en vrijheid moeten kunnen ervaren die ik zelf elke dag mag ondervinden. Omdat ik de kennis en wijsheden bezit van heel wat kruiden en planten, geef ik zowel maandelijkse online workshops als persoonlijke coachings om natuurlijke geneeskunde op een laagdrempelige maar heel efficiënte en gemakkelijke manier te integreren in je leven en ook in dat van je dier.

Wat bedoel ik met natuurlijke gezondheid?

Ik zie de mensen steeds zieker en zieker worden, zoekend naar oplossingen. In het verleden volgden ze het advies van de medische wereld. De bewustwording is aan het groeien dat wij zelf de sleutel in handen hebben om gezond te zijn. Ik werk voornamelijk maar niet uitsluitend met kruiden, planten en voedingssupplementen om lichaam en geest in balans te brengen, zowel bij mens als dier.

Is een afspraak bij mij op locatie mogelijk?

Ja, ik kom ook op locatie overal in België. Hiervoor wordt 0,50 cent/km aangerekend. Indien de afstand meer dan 30km bedraagt komt daarbij ook een vergoeding voor de uren
onderweg à 1€/minuut.

Ben ik een erkend dierengedragstherapeute?

Het beroep van dierengedrag is geen gereglementeerd beroep omdat de bevoegde autoriteiten geen erkende opleidingen voorzien. Wel zijn er beroepsverenigingen die de belangen behartigen van deze bedrijfstak. Zij zien erop toe dat enkel de therapeuten die
voldoende gecertificeerd en gediplomeerd zijn kunnen toetreden om professionaliteit en kwaliteit te garanderen. Ik ben sinds 2018 lid van de beroepsvereniging voor
dierengedragsprofessionals KaHoT.

Wat is frequentietherapie en waarom bied ik het aan in de trajecten?

Wil je hier meer over weten? Klik dan op de link naar de blog.