Gedragsproblemen bij honden

Gedragsproblemen bij dieren kunnen zomaar opduiken. Ook in de beste gezinnen of bij mensen die de beste voornemens hebben met hun dieren.  Zoals er hoogsensitieve mensen bestaan zijn er ook dieren die snel overprikkeld raken of een diepe onderliggende angst met zich meedragen of gewoon sterk onderhevig zijn aan stress. Dit kan verschillende negatieve reacties uitlokken, maar het goede nieuws is dat dé oplossing bestaat.

Ik werk hiervoor met de Trust Technique®, een zachte manier om dieren te helpen met gedragsproblemen. De oorzaak van problemen zoals stress, overgevoeligheid, angst en/of een opgelopen trauma worden volledig opgelost door het gebruik van deze eenvoudige techniek.

We houden rekening met het dier (karakter, eigen tempo, omgeving, gevoeligheid,  …) en creëren ruimte waar ze angst of trauma kunnen overwinnen en foute conditioneringen leren loslaten. Wanneer het dier op dit niveau iets aanleert is dit van blijvende aard.

De Trust Techniek is zowel heel sterk als heel subtiel en werkt op diepliggende niveau’s.

Het mooie is dat je elkaar niet hoeft aan te raken, dus op een veilige manier kunnen ook hele angstige of agressieve dieren geholpen worden.

Het mooiste geschenk is dat je altijd GELUKKIGE DIEREN hebt als je hiermee werkt.

Deze techniek kan toegepast worden op alle dieren met eender welk probleemgedrag, bvb stress, angst, paniek, onzekerheid, agressie, happen/bijten, overmatig blaffen, uitvliegen tijdens het wandelen, vuurwerk, onweer, harde knallen, sproeien, zich niet laten borstelen, verzorgen of aanraken, hoefsmid, op hol slaan, niet willen meewerken, traumaverwerking door bijtincidenten, medische ingrepen en nog veel meer.

Wil jij je dier de beste begeleiding geven en mee stappen in een Trust Techniek Traject, dan leer ik jou alles over deze efficiënte techniek en hoe je deze kunt toepassen bij je dier. Uiteraard krijg je alle aanwijzingen en ondersteuning tot je het zelf volledig kan. De trust techniek is perfect mogelijk om online aan te leren. Verkies je liever een persoonlijke begeleiding? Dan kom ik bij jullie ter plaatse zodat het dier in de vertrouwde omgeving kan blijven en geen bijkomende stress moet ondervinden. Tijdens de consultatie geef ik jou graag een demonstratie waarin je zelf haast onmiddellijk het effect kunt zien van de wisselwerking tussen mens en dier.

Wat klanten zeggen

"Ik kwam in contact met Ann door mijn begeleidster van het adoptiecentrum in Roemenië we hebben 2 mnd geleden een Roemeens meisje geadopteerd met de naam Bella, ze is 5 jaar en heeft 5 jaar in de shelter doorgebracht , toen ze hier aankwam was en is nog steeds een bang wezentje ze lag de hele dag in haar mand maar vooral ze wou onder geen beding een leibandje aan liep weg uit de mand waardoor ze nog nerveuzer werd , algauw zagen we in dat dit in ons eentje niet ging lukken we hebben ondertussen 2 gedragstherapeuten over de vloer gehad die ook niks konden aanvangen met Bella, end off the story dachten wij ze was zo onbereikbaar 😥 toen zijn we bij Ann terechtgekomen een lieve dame die weet waarover ze spreekt ” de trust techniek ” na een online sessie van anderhalf uur met heel veel uitleg zijn we begonnen met onze sessie Ann keek mee op de pc en Bella deed het goed alleen vluchte ze nog af en toe uit de mand en de leiband hadden we toen nog net niet aangekregen , ik doe de sessie nu 2 keer per dag zet een zacht muziekje op ( ik word er zelf heel rustig van 😌) je voelt ik kan het eigenlijk niet verwoorden maar Bella en ik zijn dit moment één geen verschil tss mens en hond alleen vertrouwen verbondenheid , en met groot nieuws mag ik vandaag zeggen na de 4 de dag dat ze zonder probleem haar halsbandje over haar kopje liet glijden , wat een overwinning ! Mijn dag kan al niet meer stuk ! Ik zou de therapie bij Ann iedereen aanraden , het is gezond voor dier en mens ! Wij gaan zeker door met Ann want we gaan stap voor stap en zullen nog voor obstakels komen te staan , maar weten ook dat Ann ons ook daar doorheen zal leiden Bedankt Ann 🌺"

Claudine Cordenier

€ 295,-

 

MINI COACHING
GEDRAGSPROBLEMEN hond

Wil je nu eindelijk hulp en inzichten in hoe je het gedragsprobleem van je hond kunt aanpakken? Wil je handvaten die blijvend werken? 

  • Een intakegesprek van 15-30 min
  • 1 online sessie van 1,5u (ter plaatse kan ook, zie veelgestelde vragen) 
  • Tweewekelijkse, telefonische opvolgsessies (van +- 30 min) 
  • Dit traject duurt twee maanden

*Na het opvolg-gesprek kan deze coaching uitgebreid worden aan €40,- per halfuur (min. 1/2uur)
**Coaching op verplaatsing is zeker mogelijk na contactname.

€ 595,-

 

MAXI COACHING
GEDRAGSPROBLEMEN hond

Zit je volledig in de knoop in de relatie met je hond? Weet je niet meer wat je moet doen? Weet je niet hoe je met zijn gedrag om moet gaan en maakt elke stap die je onderneemt het probleemgedrag van je hond erger?

 

Ga dan voor maxi coaching, een online traject op maat, gedurende 6 maand, inclusief coaching met een brede holistische visie, dus inclusief fysieke, energetische, emotionele en geestelijke gezondheid voor mens en dier (baasje en hond)

  • Een intakegesprek om het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen
  • 1 sessie van max. 1,5 uur voor om de gedragsproblemen van je hond te bespreken.
  • 1 sessie van max. 1 uur voor holistische gezondheid baasje en hond, inclusief uitmeting via bioresonantie/frequentietherapie (zie veel gestelde vragen of tabblad gezondheid)
  • Vanaf maand 2: maandelijkse (online) opvolgsessie
  • De mogelijkheid om mij gedurende het ganse traject voor bijkomende vragen en ondersteuning te contacteren via whatsapp.
  • Een eindanalyse (bespreking en feedback.

€ 75/u

 

Losse sessie

Heb je nood aan kort advies of een duwtje in de juiste richting, dan kun je bij mij terecht voor een losse sessie.

Let op! In een losse sessie kan ik je probleem waarschijnlijk niet oplossen! Ik kan heel veel, maar 1 uur zonder voorafgaande analyse van de situatie en de problemen is niet genoeg om diepgaand advies te geven dat blijvend werkt op lange termijn.

Wel bied ik een luisterend oor om je op weg te helpen bij een volgende stap in de zoektocht naar een oplossing: ik kan je bv. aanraden om een dierenarts te raadplegen of ik geef je het advies om een traject te volgen, bij mij of een ander expert indien ik merk dat het probleem zich buiten mijn expertise bevindt.

Ik doe op voorhand van een losse sessie geen onderzoek of analyse van de situatie. Dit zit enkel in mijn trajecten inbegrepen.

Veelgestelde vragen

Wat betekent holistisch?

Holistisch staat voor geheel en is afgeleid van het Griekse woord ‘Holos’. In de holistische zorg kijken we naar de mens of het dier als geheel want alles in onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Hoe kan ik meer leren over kruiden en natuurlijke gezondheid?

Iedereen zou de gezondheid en vrijheid moeten kunnen ervaren die ik zelf elke dag mag ondervinden. Omdat ik de kennis en wijsheden bezit van heel wat kruiden en planten, geef ik zowel maandelijkse online workshops als persoonlijke coachings om natuurlijke geneeskunde op een laagdrempelige maar heel efficiënte en gemakkelijke manier te integreren in je leven en ook in dat van je dier.

Wat bedoel ik met natuurlijke gezondheid?

Ik zie de mensen steeds zieker en zieker worden, zoekend naar oplossingen. In het verleden volgden ze het advies van de medische wereld. De bewustwording is aan het groeien dat wij zelf de sleutel in handen hebben om gezond te zijn. Ik werk voornamelijk maar niet uitsluitend met kruiden, planten en voedingssupplementen om lichaam en geest in balans te brengen, zowel bij mens als dier.

Is een afspraak bij mij op locatie mogelijk?

Ja, ik kom ook op locatie overal in België. Hiervoor wordt 0,50 cent/km aangerekend. Indien de afstand meer dan 30km bedraagt komt daarbij ook een vergoeding voor de uren onderweg aan 1€/minuut.

Ben ik een erkend dierengedragstherapeute?

Het beroep van dierengedrag is geen gereglementeerd beroep omdat de bevoegde autoriteiten geen erkende opleidingen voorzien. Wel zijn er beroepsverenigingen die de belangen behartigen van deze bedrijfstak. Zij zien erop toe dat enkel de therapeuten die
voldoende gecertificeerd en gediplomeerd zijn kunnen toetreden om professionaliteit en kwaliteit te garanderen. Ik ben sinds 2018 lid van de beroepsvereniging voor
dierengedragsprofessionals KaHoT.

Wat is frequentietherapie en waarom bied ik het aan in de trajecten?

Wil je hier meer over weten? Klik dan op de link naar de blog.

Wat klanten zeggen

"Een week geleden zijn we met Ann in contact gekomen en hebben een zoomsessie met haar afgesproken. We hebben de problemen van onze honden Troy en Tessa met haar besproken. Daarna heeft zij in alle rust ons de Trust techniek aangeleerd. Na een week geoefend te hebben met de honden zie ik al verbetering in hun gedrag. Alle escalaties zijn zachter geworden en er heerst nu al meer rust. Zo ongelooflijk dankbaar met deze techniek en de manier waardoor wij door Ann begeleid zijn. Ga me hier dan ook zeker verder in verdiepen. Veel dank nogmaals Ann!"

Mariette & Hans Koelma